Koncentrat pomidorowy – malutkie porcje

A tak pomyślałam, że się tym pomysłem podzielę :)

Kiedyś zdarzało mi się wiele razy wyrzucać napoczęty koncentrat pomidorowy, ponieważ zepsuł mi się zanim go użyłam do czegoś innego. A zdążyłam użyć tylko dwie łyżki. Dlatego teraz gdy otwieram słoik, to niewykorzystaną resztę nakładam do silikonowych foremek do czekoladek lub kostek lodu i zamrażam. Wtedy wyciągam tyle sztuk kosteczek, ile potrzebuję a reszta się nie psuje.

Składniki:

  • koncentrat pomidorowy
  • pojemniczek do mrożenia

Przygotowanie:

Koncentrat pomidory nałożyć do pojemniczków lub foremek do mrożenia kostek lodu i zamrozić. Po zamrożeniu można już „kostki” przełożyć do woreczka lub jednego pojemniczka.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.