Deser jogurtowy z kiwi i granolą

Desery też mogą być zdrowe :) I ten taki jest – warstwy zmiksowanego kiwi oraz jogurtu naturalnego, posypane odrobiną granoli. Owoce, których użyjecie w tym deserze to tylko kwestia Waszych zapasów lub upodobań. Szczerze polecam z każdymi owocami :)

Składniki:

  • kiwi (użyłam 4 szt) 
  • jogurt naturalny lub grecki (400 g)
  • cukier puder/miód (jeśli chcecie dosładzać jogurt)
  • granola

Przygotowanie:

Owoce kiwi obrać ze skórki, odkroić dwa plasterki do dekoracji, resztę zblendować. W zależności od słodyczy owoców – dosłodzić do smaku. Ja nie dosładzałam, ponieważ miałam pyszne, dojrzałe kiwi.

Jogurt przełożyć do miseczki, dosłodzić do smaku cukrem pudrem lub modem jeśli macie ochotę  (dosładzałam tylko córci około 1 łyżeczki).

W pucharkach układać naprzemiennie warstwy zblendowanych owoców oraz jogurtu greckiego. Posypać po wierzchu granolą, udekorować plasterkiem kiwi oraz innymi owocami. Dekorację deseru można również powierzyć dzieciom :)

Pysznie wychodzi również z brzoskwiniami, truskawkami i każdym owocem, który można zblendować.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.