Tortille – przykład podania i sposób zawijania

Tak jak pisałam we wstępie do przepisu na domowe tortille pszenne, na stole układam w miseczkach różne produkty i sosy, a każdy zwija sobie tortillę z tym, na co ma ochotę. Ja najbardziej lubię z sosem czosnkowym, domowymi kąskami drobiowymi i świeżymi warzywami. Zaś moja córcia uwielbia tylko z kurczakiem. Poniżej również małe rączki mojej córci pokażą jak sprytnie zwinąć tortillę :)

Składniki:

Przygotowanie:

Przygotować placki tortilli i resztę składników. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidora i ogórka również pokroić na mniejsze kawałki. U mnie ogórek pokrojony w słupki. Cebulę czerwoną pokroić w plasterki.

Na talerzu rozłożyć placek tortilli, posmarować sosem czosnkowym i poukładać resztę składników, zostawiając około 1 cm miejsca od brzegu. Złożyć tortillę, np. tak jak moja córcia poniżej. W ten sposób robi kieszonkę, z której dołem nic nie kapie i nie wypada.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.