To chyba jeden z najprostszych deserów, które znam i często przyrządzam w kilka chwil. Zwyczajny jogurt grecki lub naturalny posłodzony do smaku i wedle uznania przełożony warstwą owocowego musu, w tym przypadku z mango. Moja córka dodatkowo jedną warstwę posypała tartą czekoladą. Zdrowy i zarazem zaspokajający ochotę na słodycze deser idealny z każdymi owocami poleca się na przyszłość!
Składniki (2 szt):
- 1 mango (lub każde inne dowolne owoce)
- jogurt grecki (400 g)
- cukier puder do smaku (można pominąć)
- do dekoracji: posypka, czekolada
Przygotowanie:
Mango obrać i zblendować na mus. Jogurt grecki wymieszać z cukrem pudrem – ilość cukru wedle uznania. W pucharkach naprzemiennie układać warstwy jogurtu i owocowego musu. Całość ozdobić ulubionymi dodatkami, np. posypką lub czekoladą.
Smacznego!