Kuskus z owocami i miodem

Na śniadanie, deser lub kolację – kuskus w wersji na słodko, podany z owocami i polany odrobiną miodu. Szybko, zdrowo i jak pięknie :)

Składniki:

  • 3/4 szklanki kaszy kuskus (125 g)
  • 1 szklanka mleka (w wersji bezmlecznej wody lub mleka roślinnego)
  • miód do smaku
  • owoce (u mnie truskawki, jagody, maliny)

Przygotowanie:

Kaszę kuskus wsypać do miseczki. Zagotować mleko lub wodę i wrzącym zalać kaszę, wymieszać i zakryć. Odstawić na 5 min aż kuskus napęcznieje.

Po tym czasie kuskus przemieszać, dosłodzić do smaku miodem, przełożyć do miseczek, udekorować owocami i polać odrobiną miodu.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.