Sałata z rukolą, gruszką i serem camembert

Gruszki i camembert to dobrana para, smakują wyśmienicie podane na świeżej rukoli skropione sosem na bazie octu balsamicznego. Pyszna sałata idealna na lekką kolację.

Składniki:

  • rukola
  • 1 gruszka
  • 1 ser camembert (miałam z orzechami)
  • pomidorki koktajlowe
  • garść prażonych orzechów włoskich
Balsamico:
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie:

Na talerz wyłożyć umyte liście rukoli. Na wierch ułożyć plasterki gruszki, plasterki sera camembert i przekrojone pomidorki koktajlowe, posypać prażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi. Wymieszać ocet balsamiczny, miód i oliwę – skropić sałatę tuż przed podaniem.

Smacznego!

Dodaj komentarz