Kanapka z awokado, jajkiem i rzodkiewką

Długo się zastanawiałam czy dodać taki wpis na zwykłą kanapkę. Ot zwyczajna kanapka, przepisu nawet nie potrzeba. Stwierdziłam jednak, że awokado, jajko i rzodkiewka to dobre połączenie a pomysł może się komuś przyda. W takim zestawieniu na blogu są już faszerowane jajka, a tym razem prosta kanapka. Oczywiście chleba nie smarujemy masłem, awokado w zupełności wystarczy. A chlebuś najlepszy, domowy na zakwasie :)

Składniki:

  • 2 kromki chleba
  • pół awokado
  • 1 gotowane jajko
  • rzodkiewka
  • szczypiorek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Awokado obrać ze skórki i pokroić na plastry. Plastry awokado rozłożyć na kromkach chleba, można nożem lekko rozgnieść i rozsmarować. Na awokado ułożyć plasterki gotowanego jajka, plasterki rzodkiewki i posypać szczypiorkiem. Oprószyć solą i pieprzem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.