Długo się zastanawiałam czy dodać taki wpis na zwykłą kanapkę. Ot zwyczajna kanapka, przepisu nawet nie potrzeba. Stwierdziłam jednak, że awokado, jajko i rzodkiewka to dobre połączenie a pomysł może się komuś przyda. W takim zestawieniu na blogu są już faszerowane jajka, a tym razem prosta kanapka. Oczywiście chleba nie smarujemy masłem, awokado w zupełności wystarczy. A chlebuś najlepszy, domowy na zakwasie :)
Składniki:
- 2 kromki chleba
- pół awokado
- 1 gotowane jajko
- rzodkiewka
- szczypiorek
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Awokado obrać ze skórki i pokroić na plastry. Plastry awokado rozłożyć na kromkach chleba, można nożem lekko rozgnieść i rozsmarować. Na awokado ułożyć plasterki gotowanego jajka, plasterki rzodkiewki i posypać szczypiorkiem. Oprószyć solą i pieprzem.
Smacznego!