Pasta z wędzonego pstrąga

Pasta, którą robi się w kilka minut – wystarczy składniki dobrze rozgnieść widelcem, doprawić do smaku i gotowe. Idealna do świeżego pieczywa – na zdjęciach domowe bułeczki z przedziałkiem, świetnie smakuje podana z posiekanym szczypiorkiem. Przepis pochodzi ze strony Everyday Delicious i serdecznie go polecam :) P.S. A może samodzielnie uwędzicie pstrągi tak jak ja? To jest dopiero smak :)

Składniki:

  • 125 g wędzonego pstrąga (świetnie smakuje też z wędzoną makrelą)
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 100 g twarogu
  • 1/3 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka jogurtu greckiego/naturalnego (można dać majonez lub część jogurtu zastąpić majonezem)
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Pstrąga obrać z ości i przełożyć do miseczki, dodać ugotowane jajko, twaróg i rozgnieść całość widelcem. Dodać musztardę, jogurt (i/lub majonez) i wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dobrze smakuje posypane szczypiorkiem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.