Pasta, którą robi się w kilka minut – wystarczy składniki dobrze rozgnieść widelcem, doprawić do smaku i gotowe. Idealna do świeżego pieczywa – na zdjęciach domowe bułeczki z przedziałkiem, świetnie smakuje podana z posiekanym szczypiorkiem. Przepis pochodzi ze strony Everyday Delicious i serdecznie go polecam :) P.S. A może samodzielnie uwędzicie pstrągi tak jak ja? To jest dopiero smak :)
Składniki:
- 125 g wędzonego pstrąga (świetnie smakuje też z wędzoną makrelą)
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 100 g twarogu
- 1/3 łyżeczki musztardy
- 1 łyżka jogurtu greckiego/naturalnego (można dać majonez lub część jogurtu zastąpić majonezem)
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- szczypiorek do posypania
Przygotowanie:
Pstrąga obrać z ości i przełożyć do miseczki, dodać ugotowane jajko, twaróg i rozgnieść całość widelcem. Dodać musztardę, jogurt (i/lub majonez) i wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dobrze smakuje posypane szczypiorkiem.
Smacznego!