
Prosta sałata „na winie” – co się na winie, to się znajdzie na talerzu :) W moim przypadku świeże warzywa – sałata, pomidor, rzodkiewka i cebula czerwona oraz wisienka na torcie – wędzony własnoręcznie serek.

Składniki:
- sałata
- pomidory
- rzodkiewki
- czerwona cebula
- serek wędzony (użyłam sałatkowo-kanapkowego, nada się też każdy inny – np. typu włoskiego)
Dressing:
- sól, pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
- 1 łyżka octu jabłkowego, octu winnego lub soku z cytryny
- 0,5 łyżki cukru
Przygotowanie:
Świeże warzywa umyć, sałatę poszarpać na małe kawałki, resztę warzyw pokroić na cienkie plasterki. Wędzony serek pokroić w kostkę. Pokrojone składniki umieścić w misce lub na talerzu.
Składniki dressingu wymieszać i polać przygotowane wcześniej składniki, wymieszać przed jedzeniem i podawać.
Smacznego!