Pasta z wędzonej makreli

Pyszna pasta z wędzonej makreli poleca się na piątek :) Pastę można zmielić na drobno i gładko, ale ja jednak lubię jak są widoczne kawałki jajka, ogórka i cebuli. Szczerze polecam!

 

 

 

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso makreli wędzonej oddzielić od ości. Ja to robię rękoma, mam wtedy pewność, że żadnej ości nie przeoczę. Obraną rybę umieścić w misce.

 

Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i na sitku sparzyć wrzątkiem. W ten sposób cebulka staje się mniej ciężkostrawna oraz traci swoją specyficzną woń. Cebulkę pozostawić do ocięknięcia.

Jajka i ogórki pokroić w kosteczkę. Dodać do obranej makreli, dołożyć sparzoną cebulkę i majonez. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Najlepiej smakuje schłodzona.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.