Surówka z kiszonej kapusty

Pyszna i prosta surówka z kiszonej kapusty. Proporcje są na jedną średnią miseczkę surówki, oczywiście ilość składników dostosowujemy według potrzeb. Za przepis dziękuję cioci Ewie :)

Składniki:

  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • jabłko
  • biała część pora lub cebula
  • natka pietruszki
  • cukier, sól, pieprz 
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Kiszoną kapustę z grubsza poszatkować nożem, przełożyć do miski. Dodać obrane i starte na tarce jabłko, pokrojoną cebulkę lub białą część pora oraz poszatkowaną drobno natkę pietruszki. Surówkę wymieszać, dodać olej. Doprawić do smaku odrobiną cukru, solą i pieprzem.

Najlepiej smakuje schłodzona.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *