Ryba pod chrzanową kruszonką

Odkąd zobaczyłam ten przepis w programie Ewy Wachowicz, bardzo byłam ciekawa smaku ryby w połączeniu z chrzanem. I wcale się nie zawiodłam, rybka wyszła delikatna, soczysta a chrzan dał lekki posmak kruszonce bez zbędnej dominacji. Przygotowuje się tą rybę błyskawicznie, więc same plusy. Polecam :)

Składniki:

  • 4 filety z białej ryby
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki chrzanu (dałam 2)
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka masła (stopionego)
  • pieprz (użyłam cytrynowy)
  • sól morska

Przygotowanie:

Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem i posmarować roztopionym masłem. Ułożyć na blasze piekarnikowej wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.

Chrzan wymieszać z bułką tartą. Połączyć z resztą stopionego masła i rozłożyć na rybich filetach, lekko dociskając do ryby. Piec przez około 20 minut w temperaturze 180o C.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.