Takiego deseru zapewne nikomu nie trzeba przedstawiać. Ciasteczka, i warstwy jogurtu poprzekładane owocowym pure. Do tego jedna warstewka sosu karmelowego dla osłody :) Przepisu nie ma, to tylko propozycja podania zależna od naszej fantazji i posiadanych owoców. Jakie warstwy znajdą się w Waszych deserach? Mniam!
Składniki:
- ciasteczka (herbatniki, zbożowe, pełnoziarniste) – 2 szt na warstwę
- owoce świeże – u mnie maliny, jagody, czerwona porzeczka
- jogurt grecki lub naturalny (ewentualnie można dosłodzić)
- sos karmelowy (można zrezygnować)
Przygotowanie:
Część owoców zostawić w całości do dekoracji na wierzch, resztę rozdusić widelcem na pure. W pucharkach na dno wkruszyć ciasteczka, na ciasteczka wg fantazji układać warstwy jogurtu i owoców. Na wierzch wyłożyć świeże owoce w całości.
Moje warstwy:
- pokruszone ciasteczka
- jogurt naturalny
- malinowe pure
- jogurt naturalny
- jagodowe puree
- jogurt naturalny
- pokruszone ciasteczka
- sos karmelowy
- jogurt naturalny
- świeże owoce
Smacznego!