Sos jogurtowo-czosnkowy z natką pietruszki

Fantastyczny lekki dip, u mnie w wersji mocno czosnkowej. Przygotowałam go z myślą o panierowanych krewetkach, z którymi bardzo dobrze się skomponował. Idealny do wszelkiego rodzaju dań wytrawnych. Polecam serdecznie.

Składniki:

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 3-4 ząbki czosnku (lub mniej w zależności od gustu)
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sok z cytryny 
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

W miseczce umieścić jogurt naturalny, dodać do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz posiekaną natkę pietruszki, na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Schłodzić aby smaki się przegryzły.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *