Jajka faszerowane awokado

Uwielbiamy połączenie jajka z awokado w każdej postaci, a takie proste pomysły jak jajka faszerowane cenimy za prostotę, szybkość i smak. Pyszne w postaci białek wypełnionych farszem jak i przygotowane jako pasta do chleba.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/2 awokado
  • 4 rzodkiewki
  • garść posiekanego szczypioru/cebulki dymki
  • 1 łyżka majonezu (używam domowego)
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Jajka przekroić na pół, żółtka przełożyć do miseczki, białka odłożyć. Do żółtek dodać awokado, rozgnieść widelcem, dodać pokrojoną rzodkiewkę, dymkę, majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić połówki białek. Udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką.

Krojąc całe jajka wraz z białkami otrzymamy pyszną pastę do chleba.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.