Uwielbiamy połączenie jajka z awokado w każdej postaci, a takie proste pomysły jak jajka faszerowane cenimy za prostotę, szybkość i smak. Pyszne w postaci białek wypełnionych farszem jak i przygotowane jako pasta do chleba.
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1/2 awokado
- 4 rzodkiewki
- garść posiekanego szczypioru/cebulki dymki
- 1 łyżka majonezu (używam domowego)
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka przekroić na pół, żółtka przełożyć do miseczki, białka odłożyć. Do żółtek dodać awokado, rozgnieść widelcem, dodać pokrojoną rzodkiewkę, dymkę, majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić połówki białek. Udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką.
Krojąc całe jajka wraz z białkami otrzymamy pyszną pastę do chleba.
Smacznego!