Brukselka podsmażana na maśle

Uwielbiamy brukselkę w każdej postaci. Gotowaną w wodzie, podsmażaną czy podaną z bułką tartą. każda zyskuje nasze uwielbienie :) Dobrze przyrządzona brukselka jest chrupka, lekko słodkawa i da się ją pokochać :)

Składniki:

  • brukselka
  • sól
  • cukier
  • masło klarowane

Przygotowanie:

Brukselkę umyć, oczyścić z wierzchnich liści, głąb naciąć na krzyż. W garnku zagotować wodę z solą i cukrem, na wrzątek wrzucić brukselkę i gotować około 12-15 min, aż brukselka będzie al dente. Brukselkę odcedzić.

Na patelni roztopić masło, dodać brukselkę, posolić i na dość mocnym ogniu przyrumienić. Podawać gorącą.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.