Grzanki z kiełbasą, cebulką, ogórkiem kiszonym i serem

Sposób na czerstwy chleb? Grzanki z ulubionymi dodatkami – u nas z domową kiełbaską na ostro, z chili, ogórkiem kiszonym, podsmażoną cebulką i serem żółtym. Tak prosto a tak pysznie! Polecam serdecznie :)

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoto na maśle. Posolić do smaku. Kiełbasę i ogórki kiszone pokroić w plasterki.

Kromki chleba posmarować masłem, rozłożyć podsmażoną cebulkę, na to plasterki kiełbasy i ogórka, całość przykryć plastrem sera żółtego. Kromki chleba ułożyć na blasze z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia lub matą teflonową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 2000C, zapiekać 8-10 minut aż ser na wierzchu się rozpuści.

Podawać jeszcze gorące np. z ketchupem lub ulubionym sosem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *