Ciasto francuskie z czekoladą

Ostatni hit Internetu. Tabliczka czekolady zapleciona z ciastem francuskim. Deser szybki, prosty, do zrobienia w 20 minut, gdy już niezapowiedziani goście pukają do drzwi. I powiem to ja, wielki łasuch, dużo tego się nie zje. Polecam serdecznie :)

Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
  • tabliczka czekolady np. gorzkiej, mlecznej
  • jajko do posmarowania
  • migdały

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do temperatury 200oC. Płat ciasta rozwinąć i położyć blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia lub matą teflonową. Ja swoje ciasto miałam już na papierze do pieczenia.

Na środku ułożyć tabliczkę czekolady.
Brzegi ciasta naciąć pod skosem.
Paski ciasta założyć naprzemiennie na tabliczkę czekolady.
Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać migdałami. 
Wstawić do piekarnika i piec około 15-20 min do złotego koloru.
A tu filmik i źródło: klik klik

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.